Tel : 022-6751 444
Main Menu
  • alt text
  • alt text
  • alt text
  • alt text

Steeds vaker printers zonder servicecontract

Flexibele inkoop van toner, parts en service

Slimme techniek leidt tot veel minder printerstoringen. Dit maakt het makkelijker om kantoorapparatuur aan te schaffen zonder servicecontract. Net als bij een energie- en telefoonabonnement wil je niet meer vastzitten aan een langdurig contract. Er worden steeds vaker kantoorprinters aangeschaft zonder vaste contracten voor toner, parts of service.

Minder reparaties door slimmere printers

Technologische vooruitgang heeft ertoe geleid dat er veel minder servicebeurten nodig zijn om printers en multifunctionals actief in gebruik te houden. Printers worden slimmer en onderhouden zichzelf beter. Daarnaast wordt het steeds toegankelijker om zelf een storing op te lossen. Kantoorapparatuur geeft vaak in de display precies aan welke fuser, drum, rolletjes of ander onderdeel u kunt vervangen. Of u kunt het nazoeken aan de hand van de printingerror code.

Lager printvolume

Moderne communicatie, zoals e-mail, what's app en skype leiden ertoe dat er minder geprint wordt dan voorheen. Facturen worden steeds vaker per e-mail verstuurd. Boeken worden op een E-reader gelezen. Kantoren organiseren zich om steeds minder met papier te doen. En toch zullen we nooit helemaal zonder papier kunnen, en is het praktisch als je een document op papier kunt lezen. Kortom iedere medewerker houdt behoefte aan een printer maar het volume daalt.

Conclusie

Daar waar iedere printerleverancier op zoek is naar klantenbinding geloven wij in het verlenen van vrijheid en flexibiliteit aan de klant. Wij vertrouwen erop met onze goede producten en service dat de klanten de weg naar ons blijven vinden. 5 jarige servicecontracten zijn volgens ons uit de tijd. Tenslotte hebben printers ook een veel langere levensduur dan 5 jaar.

Uurtje factuurtje service